Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın ilk çeyrekte beklentinin üzerinde büyümesi üzerine ABD endeks vadelileri yükseldi ve Standard&Poor's 500 Endeksi'nin 3 ayın en düşüğünden geri sıçrayacağının sinyalini verdi.

Dünyanın en büyük kampanya sitesi Groupon Inc., ilk çeyrekte beklentinin üzerinde kar açıklamasının ardından Almanya'daki seansta yüzde 20 değer kazandı. Avon Products Inc., ünlü şarkıcı Beyonce Knowles'in parfümlerinin üreticisi Coty Inc.'in 10.7 milyar dolarlık teklifini geri çekmesinin ardından yüzde 13 düştü.

Haziran vadeli S&P 500 kontratları yüzde 0.5 artışla 1,341 puan oldu. Dow Jones Endeks Vadelileri ise yüzde 0.5 kazançla 12,712 puana çıktı.

Hisse senetleri dün Yunanistan'daki hükümet krizinin, ülkenin eurodan çıkacağı spekülasyonlarını artırması üzerine sert satış gördü ve S&P 500 Endeksi 2 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Alman ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 0.5 büyüdü. Beklenti, büyümenin yüzde 0.1 oranında olacağı yönündeydi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas bugün siyasi liderleri teknokrat hükümete ikna etmenin yollarını arayacak ve ülkenin yeniden seçime gitmesini önlemeye çalışacak.