Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro dolar karşısında, Yunan liderlerin yeni hükümet kurmayı başaramamaları ve bunun üzerine seçimlerin yenileneceği haberlerinin ardından yatırımcıların güvenli varlıklara yönelmeleri sonucu kazançlarını geri vererek son dört ayın en düşük seviyesine indi.

Avrupa ortak para birimi, Almanya'da ekonominin beklenenden çok daha güçlü büyümesinin 17 ülkeli bloğun resesyona girmesini önleyeceği yolundaki iyimserlikle dolar karşısında ralli yapmıştı. Ancak euro, Yunanistan Hükümet Sözcüsü'nün seçim haberlerini doğrulaması ve yarın geçici hükümet için toplanılacağını açıklamasının ardından kazançlarını geri verdi.

Stamford, Connecticut'ta  Royal Bank of Scotland Group Plc. Döviz stratejistlerinden Brian Kim, "İnsanlar Yunanistan haberlerinden dolayı dolar alıyor görünüyor. Riskten uzaklaşma var" dedi ve "Biraz umut vardı, ancak insanların birşeyler yapılmasını beklediğini sanmıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Euro dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 09:28'de 1.2789 dolara geriledi ve 18 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Avrupa ortak para birimi yen karşısında fazla değişmeyerek 102.36 yen seviyesinde kaldı.