Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dr. Kıyamet lakaplı yatırımcı Marc Faber BloombergHT'nin Akıllı Para programında Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı. Piyasalarda aşırı satım olduğunu belirten Faber, yeni yükselişler beklemediğini söyledi.

altında düzeltme hareketinin sona ermedğini bildiren Faber, konuyla ilgili olarak "Metalde düzeltme dönemindeyiz. Bu düzeltme tamamen bitmedi diye düşünüyorum ancak hisse senetlerindeki gibi altın da aşırı satış döneminde olduğu için pozisyon artırmak isteyenler fazla değil” ifadesini kullandı.

 

ASIL ENDİŞE ÇİN!

Çin ekonomisinde zayıflama gözlendiğini ifade eden Faber, yatırımcıların asıl endişesinin Çin olması gerektiğini söyledi. Yunanistan'daki sorunların zaten 2 yıldır devam ettiğini belirten yatırım gurusu piyasaların Çin ekonomisini çok yakından takip ettiğini dile getirdi. Faber, “Çünkü Yunanistan sanayi emtialarının büyük bir tüketicisi değil ama Çin büyük bir tüketici. Eğer Çin ekonomisi yüzde 10 yerine yüzde 3 büyürse bu çok ciddi fark yaratır. Çin ekonomisi yavaşlarsa bunun etkisi emtiada ve emtia üreten ülkelerde görülecektir” dedi.

 

HİSSE SENETLERİNİN CAZİP OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Piyasalarda bundan sonra neler olabileceğine dair soruya ise Faber, "2008,2009 yıllarında hisse senetleri piyasasında boğa piyasası taraftarıydım. Şu an ise cazip olduklarını düşünmüyorum. Dünyanın birçok piyasası 1 yıl öncesine göre daha düşük seviyede. Emtia piyasaları da öyle. Bu teknik olarak kötü işaret. Yani biraz endişeliyim, belki de daha ciddi aşağı yönlü bir gidişin başlangıcında olabiliriz” yanıtını verdi.