Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Robert F. Kenndy Jr'ın ayrı yaşadığı karısı Mary Richardson Kennedy evinde ölü bulundu.

Mary Kennedy'nin avukatı Kerry Lawrance, 52 yaşındaki müvekkilinin ölüm nedenini bilmediğini söyledi.

Mary Richardson, Senatör Robert F. Kennedy'nin oğlu ve eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni olan Robert F. Kennedy Jr. ile 1994 yılında evlenmişti. Çiftin, en küçüğü 2001 yılında doğan 4 çocuğu var.

Polis, New York kentinin kuzeyindeki Robert F. Kennedy Jr.'ın mülkünde bir ceset bulunduğunu doğruladı.

Mary Kennedy'in uyuşturucu ve alkol sorunlarıyla mücadele ettiği bildirildi.

Robert F. Kennedy Jr, 2010 yılında karısına boşanma davası açmıştı.

-Kennedyler'in bitmeyen laneti

ABD'nin 35. Başkanı olan John F. Kennedy'nin suikaste kurban gitmesiyle birlikte gözler köklü ailenin geçmişine çevrildi. Suikastin ardından arka arkaya gelen "tuhaf" ölümler sebebiyle terminolojiye Kennedy Trajedisi ya da Kennedy Laneti kavramları geçmiş oldu. Kronolojik bir sıra izleyecek olursak eğer...

12 Ağustos 1944 - Başkan'ın babası Joseph P. Kennedy JR, Afrodit Operasyonu kapsamında uçağının Doğu Suffolk üstünde infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti.

13 Mayıs 1948 - Başkan'ın kız kardeşi Hartington Markizesi Kathleen Cavendish Fransa'da bir uçak kazasında öldü.

23 Ağustos 1956 - Başkan'ın eşi Jacqueline Bouvier Kennedy ölü bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğe Arabella adını verdikleri Arlington Ulusal Mezarlığı'ndaki mezar taşında ortaya çıktı.

09 Ağustos 1963 - Başkan'ın henüz iki günlük oğlu Patrick Bouvier Kennedy hayatını kaybetti.

22 Kasım 1963 - Başkan John F. Kennedy, Dallas'ta Lee Harvey Oswald tarafından suikaste kurban gitti.

Ailenin en uzun yaşayan üyelerinden biri olmasına rağmen en çok badire atlatan ismi Başkan'ın küçük kardeşi Senatör Edward M. Ted Kennedy literatüre "Kennedy Laneti" deyimini de kazandıran isim.

19 Haziran 1964 - Ted Kennedy, pilotun ve yardımcılarının öldüğü bir uçak kazası yaşadı. Enkazın içinden arkadaşı Senatör Birch E. Bayh II tarafından çıkarılan Kennedy, kırık bir bel ve kalça, delinmiş ciğer ve iç kanama sebebiyle haftalarca hastenede kaldı.

18 Temmuz 1969 - "Chappaquiddick Kazası" diye tarihe geçen olayda şoför koltuğunda Ted Kennedy'nin oturduğu araç köprüden geçiş sırasında nehre uçtu. Ted Kennedy'nin sağ çıktığı araçta yolcu koltuğunda oturan Mary Jo Kopechne hayatını kaybetti. Ted Kennedy'nin ağabeyi Robert Kennedy'nin seçim kampanyasında çalışan Kopechne'nin davetli olduğu bir partiden yanına anahtarları ve çantasını almadan ve hiçkimseye haber vermeden gizlice çıkmış olması akıllarda soru işareti olarak kaldı.

Ted Kennedy, 47 yıl siyaset yaptıktan sonra 25 Ağustos 2009 yılında beyin tümörü sebebiyle hayatını kaybetti.

6 Haziran 1968  - Başkan'ın kardeşi ve zamanında seçim kampanyasını da yürütmüş olan Senatör Robert F. Kennedy, California'dan aldığı seçim zaferinin ardından Los Angeles'ta Sirhan Sirhan tarafından suikaste kurban gitti.

13 Ağustos 1973 - Başkan'ın kuzeni Joseph P. Kennedy JR II, şoför koltuğunda oturduğu araçta trafik kazası geçirdi. Yolcu koltuğundaki Pam Kelley kalıcı tamamen felç oldu.

17 Kasım 1973 - Başkan'ın yeğeni Ted Kennedy JR, kemik kanseri nedeniyle sağ bacağını kaybetti.

25 Nisan 1984 - Başkan'ın yeğeni ve Robert Kennedy'nin oğlu David Kennedy, Florida Palm Beach'te bir otel odasında aşırı kokain sebebiyle ölü bulundu.

31 Aralık 1997 - Başkan'ın yeğeni ve Robert Kennedy'nin oğlu Michael Kennedy, Colarado Aspen'de kayak kazasında hayatını kaybetti.

16 Temmuz 1999 - Başkan'ın büyük oğlu John F. Kennedy JR, pilot koltuğunda otururken uçağı Atlantik Okyanusu'na çakıldı.

7 Şubat 2005 - Başkan'ın kızkardeşi Rosemary Kennedy,  23 yaşında babası tarafından lobotomi yaptırılması nedeniyle hayatının sonuna kadar bakıma muhtaç kaldı. Lobotomiye gerekçe olarak çeşitli ruhsal rahatsızlıklar gösterilirken bu rahatsızlıkların sadece "aileye itaatsizlik" olduğu da söylendi.

16 Eylül 2011 - Başkan'ın yeğeni ve Ted Kennedy'nin kızı Kara Kennedy Allen, Washington'da bir spor salonunda egzersiz yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.