Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki "fırtınanın", İngiltere'nin toparlanması karşısındaki en büyük tehdidi oluşturacağını söyleyen İngiltere Merkez Bankası, ülkenin bu yıla ait büyüme tahminini yüzde 1.2'den yüzde 0.8'e düşürdü.

Euro Bölgesi'nin "kendini yırttığını" ve İngiltere'nin de bunu "hasarsız" atlatamayacağının altını çizen İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, bankanın, euronun dağılması olasılığına karşı plan yaptığını açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası'nın çeyrek döneme ait enflasyon raporunu sunan King, enflasyon oranının önümüzdeki yıl, hükümetin yüzde 2 hedefinin üzerinde seyredeceğini söyledi.

Basın konferanssında Euro Bölgesi'nin, İngiltere'nin toparlanması karşısındaki en büyük tehdit olduğunu savunan King, kıta genelinde bir fırtına riskine karşı uyardu.

King, "1930'dan bu yana dünya ekonomisi için en sert düşüşe neden olan, büyük bir küresel finansal kriz, büyük bir bankacılık krizi atlatttık. En büyük mali açıklardan birini gördük ve en büyük ticaret ortağımız Euro Bölgesi, elinde hiçbir çözüm planı olmadan kendini dağıtıyor" dedi.