Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin Hükümeti'nin ekonomik yavaşlamayı kontrol altına almak üzere harcamaları destekleyeceği ve para politikasını gevşeteceği spekülasyonu, Çin hisselerine değer kazandırdı. Çin Borsası son 5 işlem gününün ilk kazancını kaydetti.

Çin'in piyasa değeri bakımından en büyük ev araç gereçleri mağazası Suning Appliance Co. ve çamaşır makinası üreticisi Hefei Rongshida Sanyo Electric Co., hükümetin enerji tasarruflu aletlere teşvik etmek için destek vereceğini söylemesinin ardından yüzde 2.7'nin üzerinde değer kazandı. Citic Securities Co. ve GF Securities Co., China Securities Journal'ın regülatörün, aracı kuruluşların açığa satışları genişletmelerine izin verebileceğini yazmasıyla, finansal hisselerdeki yükselişe öncülük etti.

Ev araç gereçleri teşviğinin, bunun gibi başka teşvik paketlerinin de olabileceği beklentisini artırdığına dikkat çeken Dazhong Insurance Co.'nun Şanghay'daki fon yöneticilerinden Wu Kan, politika tonunun ekonomik büyümeye doğru kaydığını söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 2,365.82 puana çıktı ve 2 Mayıs'tan bu yana en büyük kazancına işaret etti. CSI 300 Endeksi yüzde 1 artışla 2,601.44 puana yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi dün yüzde 1 aşağıda kapandı.

Şanghay Endeksi bu yıl merkez bankasının para politikasını gevşeteceği beklentisiyle yüzde 7.6 yukarıda seyrediyor. Endekste dün 7.7 milyar hisse el değiştirdi.