Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Royal Bank of Scotland Group Plc, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) borçlanma maliyetlerini düşürmek için yeniden borçlanma kağıdı almaya başlayacağı beklentisi ile, yatırımcılara yüzde 6.75 faiz ile 10 yıl vadeli İspanyol tahvili almaları tavsiyesinde bulundu.

Londra'da kıdemli sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Harvinder Sian'ın da bulunduğu analistler, bugünkü yatırımcı raporunda, "Euro krizi ile başarılı bir şekilde işlem yapmak, negatif riskleri tanımlama ve zamanlama ile olur, ancak ayrıca, politika yapıcının reaksiyonunu da tanımlamak ve zamanlamak gerek" yorumunda bulundular ve "AMB'nin piyasaya geri dönmesi, politika tepkisi konusunda bizim en yüksek beklentimiz" dediler.

Analistler, bankanın İspanyol tahvillerinin alınıp benzer vadede Fransız menkul kıymetleri satımı tavsiyesinde bulunduğunu kaydettiler. Analistler, ayrıca, İspanyol ve İtalyan faizlerinin yakınsayabileceğini, zira "her iki piyasanın kaderinin birbirine bağlı" olduğunu ve fiyatlar nominal değerinin yüzde 10'una düşerse, Şubat 2023 vadeli Yunan tahvilinin alınabileceğini kaydettileri.

İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan düşerek, Londra saati ile 09:34'te yüzde 6.29'a geriledi. Benzer vadedeki İtalyan tahvillerinin faizi beş baz puan gerileyerek yüzde 5.78'e indi. Yüzde 2 faizli Yunan tahvillerinin faizi 10 baz puan yükselerek, nominal değerinin yüzde 14.445'i fiyatla, yüzde 29.21'e çıktı.

RBS srtraejistleri, tedbirlerin karmaşık bileşiminin muhtemelen krizi çzömeye çalışacağını kaydettiler ve "Kilit nokta, yatırımcıların nakitlerini yüksek kredi notlu ülkelere yöneltmesini önlemek için çevre ülkelerdeki mevduatları korumak olmalı" değerlendirmesinde bulundu.