Advertisement

WTA Roma Açık Tenis Turnuvası’nda dünya bayanlar tenisinin iki numarası Maria Sharapova ile 8 numarası Li Na arasındaki nefes kesen final mücadelesinde 4-6/6-4/7-6’lık setlerle yenerek kupayı kaldıran taraf Maria Sharapova oldu.

Hatırlanacağı üzere 2012’ye iyi başlangıç yaptığının sinyallerini 29 Nisan’da Stutgart zaferi ile vermiş olan Sharapova, Roma Açık’ta da gösterdiği performansla adeta dünya 1 numarası Victoria Azarenka’nın tahtını sallıyor. 

Roma Açık’ta Stutgart Porche Tennis Grand Prix’de kazandığı zaferin motivasyonu ile korta çıkan Sharapova  Ana Ivanovic'i 7-6 ve 6-3'lük setlerle mağlup ederek çeyrek finale, Alman Angelique Kerber’i de 6-3 ve 6-4’lük setlerle geçerek finale yükselmişti.Sharapova kariyeri  boyunca on kere karşılaştığı Li Na mücadelesinde 6-4 üstünlüğü bulunuyor. 

Roma’da finalde Sharapova’nın rakibi Çin’li raket Li Na ise çeyrek finalde 14 numaralı seribaşı Slovak Dominika Cibulkova'yı 6-1 ve 7-6(4)'lık setlerle,  yarı finaldeki rakibi 9 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams ile eşleşmiş ancak ABD’li raketin sırtındaki rahatsızlık nedeni ile turnuvadan çekilmesi ile maç oynamadan finale çıkmıştı.

Yağmur nedeni ile ara verilen final karşılaşmasına 6-4/6-0 gerideyken oyuna müthiş bir geri dönüş gösteren Sharapova damgasını vurdu.Ard arda aldığı 8 oyunla  Li Na’yı adeta bozguna uğratan Rus tenisçi  4-6/6-4/7-6’lık setlerle Roma Açık şampiyonluğuna uzandı.

Hande Berktan
hberktan @bloomberght.com