Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman ve Fransız yetkililerinin Yunanistan'ı euroda tutmaya çalışacaklarını söylemesi ve Pekin hükümetinin, ekonomik yavaşlamayı önlemek için altyapı harcamalarını hızlandıracağı spekülasyonu üzerine Çin Borsası kazançlarını 2. gününe taşıdı.

Çin'in en büyük çimento üreticisi Anhui Conch Cement Co., China Securities Journal'ın, hükümetinin altyapı inşaatı projelerinin onayını hızlandırmayı planladığını yazmasının ardından son 1 ayın en büyük sıçramasını kaydetti. china Vanke Co. ve Poly Real Estate Group Co., Macquarie Securities Ltd.'ın, Çin'in bu yılın sonunda emlak kontrollerini gevşeteceğini söylemesi ve 21st Century Business Herald'ın da Çin'in ülke çapında emlak kontrollerini genişletmesi ihtimalinin düşük olduğunu yazmasının ardından yzüde 2'nin üzerinde primlendi.

Şanghay'daki Jianghai Securities Co.'nun stratejistlerinden Chen Liqiu, yatırımcıların Avrupa'daki gelişmelerden ve harcama ve politikanın gevşetilmesi beklentilerinden memnun olduğunu söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.5 kazançla 2,359.50 puana çıkarak, dün, başbakan Wen Jiabao'nun büyümeyi desteklemeye daha fazla odaklanacaklarını söylemesinin ardından kaydettiği yüzde 0.2'lik kazancı genişletti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.7 artışla 2,605.64 puana yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 2.8 yukarıda kapandı.

Şanghay Endeksi bu yıl hükümetin para politikasını gevşeteceği beklentileriyle yüzde 7.3 artış kaydetti.

Wen 20 Mayıs'ta ekonomik büyümenin hızını korumak için daha fazla çaba gösterilebileceğini söyledi.