Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

21 ekonomist, analist ve akademisyen tarafından hazırlanan eurodan çıkış senaryolarına göre, eurodan çıkmaya karar vermesi hâlinde Yunanistan'ın yalnızca  46 saati olacak.

Bu süre, New York Borsası'nın kapanışından Yeni Zelanda Gösterge Endeksi'nin açılışına kadar, Yunanistan'ın harekete geçmesi için elinde kalacak son zaman dilimini yansıtıyor.

46 saat içinde liderlerin bir yandan sosyal kaosu sakinleştirmesi, bir yandan temerrütü yönetmesi, diğer yandan da sermayenin çıkışını kontrol altına alarak, ödemelerini yapmanın yolunu bulması gerekiyor. 2010'san bu yana kamu finansmanını yönetememekten ötürü 2 kez kurtarılmış olan ülkeye ait bu risk, her hükümeti yoğun baskı altında tutacak.

Eurodan ayrılışın zor ve dağınk bir süreç olduğunu, bunun kolay olduğunu sananların çok yanıldığını söyleyen Avrupa Merkez Bankası'nın geçtiğimiz yılki yönetim kurulu üyelerinden Lorenzo Bini Smaghi, Yunanlıların rasyonel davranması ve pişman olacakları bir karar almaktan kaçınması gerektiğini belirtti. Bini Smaghi, eurodan çıkışın Yunanistan'ın sorunlarının tek ilacı olmadığını savundu.