Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar, ABD'de konut piyasasının istikrar kazanmakta olduğunu işaret eden verinin desteği ile,Tüketici Güveninin arttığını göstermesi beklenen veri öncesi olumlu seyrediyor. Hisse senetleri yükselerek, geçen haftaki rallisini genişletirken, dolar önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti. Bakır ve petrol fiyatları ise yukarı yönde hareket etti.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, geçen haftaki yüzde 1.7'lik artışınına rdından, tatil sonrası ilk işlem gününde, New York saati ile 09:33'te yüzde 0.8 yukarıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 yükseldi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, 1994'ten bu yana en uzun süreli haftalık düşüş süreci olan 10 haftalık gerilemenin ardından bugün yüzde 1.4'lük bir sıçrama gerçekleştirdi. Petrol New York'ta yüzde 0.7 yükselirken, bakır yüzde 1.4'lük bir çıkış gerçekleştirdi.

ABD'nin 20 kentinde konut fiyatları Mart ayı ile biten 12 aylık sürede, bir yılı aşkın dönemin en yavaş düşüşünü gerçekleştirdi. Öte yandan, bugün ABD'de TSİ 17:00'de tMayıs ayı için tüketici güveni verisi açıklanacak. Nisan ayında 69.2 seviyesinde çıkan tüketici güveninin Mayıs ayında 69.6'ya yükselmesi bekleniyor. Avrupa hisse senetleri bugün, Çinli Xinhua Haber Ajansı'nda, bu yılki ekonomik yavaşlama ile mücadelede, kriz dönemindeki boyutta bir teşvik programının uygulanmasına yönelik bir planın olmadı şeklinde çıkan bir haber sonrası kazançlarını geri verdi.

Londra'da Charles Stanley & Co. araştırma müdürü Jeremy Batstone-Carr, "Bekleyişler bastırılmış durumda" dedi ve "Bu nedenle, eğer veriler en kötü durum senaryosuna ilişkin korkuları kırarsa, piyasalar bir miktar teşvik bulur. Sanki herkes ABD ekonomisinden coşkulu bir performans bekliyormuş gibi değil" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeksi, dünkü tatilin ardından, bugünkü çıkışla birlikte, son altı günün beşinde yukarı yönde hareket etti.