Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın mali krizinde yatırımcı seçimini dolardan yana kullanırken dünün ardından bugün de düşüş yaşayan altın, üst üste dört aylık kayba hazırlanırken 1999'dan beri en kötü seyrini gerçekleştiriyor. 

Spot altının onsu yüzde 0.6 kadar kayıpla bir haftanın düşüğü olan 1,545.88 dolara geriledi ve Singapur'da yerel saatle 12.24'te 1,547.93 dolar oldu. Dolar içinde euronun da oldupu altı majör para birimi karşısında eylül 2010'dan beri en yüksek seviyeye çıkarken külçe altın dün yüzde 1.6 ile son üç haftanın en çok düşüşünü kaydetti. Altın bu yüzde 7 ekside seyrederken bu yılın da en kötü performansını gerçekleştiriyor. 

İspanya Merkez Bankası'nın daha derin bir resesyona gömüldüklerini açıklamasının ardından kredi derecelendirme kuruluşu Egan-Jones Ratings Co. dün ülkennin notunu düşürdü. Çin resmi haber ajansı Xinhua'nın hükümetin 2008 krizindeki teşvik gibi bir teşvik için herhangi bir plan olmadığını duyurmasının ardından hisse senetleri, petrol ve bakır bugün düşüş yaşıyor. 

Comex'teki ağustos teslimli altının onsu yüzde 0.4'lük kazancını da erittikten sonra pek fazla değişim göstermeyerek 1,549.10 dolardan alıcı buldu. Dünyanın en büyük altın ETF'si olan SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları üst üste üç gün artış göstermeyerek dün 1,270.26 metrik ton oldu.