Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya Merkez Bankası Başkanı Miguel Angel Fernandez Ordonez, hiçbir şeyin piyasaların güvenini kazanmaktan daha önemli olmadığını söyledi.

Ordonez, İspanyol Senatosu'nda yaptığı konuşmada, güven krizi aşılmadan ülkenin hiçbir sorununu çözemeyeceğine dikkati çekerek, İspanya'nın en önemli sorununun, ekonomiye yönelik güven göstergelerindeki düşüş olduğunu vurguladı.

Öte yandan İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, İspanyol hükümetinin ülkenin dördüncü büyük bankası Bankia'ya yönelik Avrupa Merkez Bankası'na (AMB) herhangi bir yardım planı sunulmadığına işaret ederek, dolayısıyla AMB'nin de herhangi bir planı reddetmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Financial Times gazetesi Avrupalı kaynaklara dayandırdığı haberinde, AMB'nin, İspanya'nın Bankia'yı devlet tahvilleri yoluyla yeniden sermayelendirme planını reddettiğini iddia etmişti.

Plana göre, hükümetin Bankia'ya 19 milyar euroluk devlet tahvili vereceği, bu tahvillerin daha sonra AMB ile nakit karşılığında takas edileceği ifade edilmişti.

Haberde, AMB yetkililerinin bu öneriyi ''kabul edilemez'' olarak değerlendirdiği öne sürülmüştü.