Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bu hafta 4 yeni film sinema salonlarında izleyicilerle buluşacak.

Destansı bir aksiyon-macera filmi olan ''Pamuk Prenses ve Avcı''nın (Snow White and the Huntsman) yönetmenliğini Rupert Sanders üstlendi.

Senaryosunu Evan Daugherty'nin yazdığı filmde Kristen Stewart, Oscar ödüllü oyuncu Charlize Theron'un hayat verdiği kötü kraliçeden daha güzel olan tek kişiyi, Pamuk Prenses'i canlandırıyor.

Ancak filmde, masaldan farklı olarak genç kadın, kötü kraliçe tarafından kendisini öldürmesi için gönderilen avcıdan (Chris Hemsworth) savaş sanatları konusunda eğitim alıyor.

Sam Claflin de Pamuk Prenses'in güzelliğine ve gücüne uzun zamandır hayran olan prens rolüyle oyuncu kadrosunda yer alıyor.



-Bilim kurgu sevenler için ''Prometheus''

Gladyatör, Cennetin Krallığı gibi filmlerin yönetmeni Ridley Scott'ın bilim kurgu türündeki yeni filmi ''Prometheus'''un başrollerini ''Ejderha Dövmeli Kız''daki rolüyle tanınan Noomi Rapace ve Michael Fassbender paylaşıyor.

''Prometheus'' ile yeni bir mitoloji yaratan Scott, insan ırkının dünya üzerindeki köklerini araştıran bir ekibin hikayesini anlatıyor.

Bu serüvende evrenin en karanlık köşelerine sürüklenen ekibin kökleri ararken buldukları, dünyanın sonunu getirebilecek bir şey oluyor. Bu durumda artık bununla savaşıp, insan ırkını bu bilinmez tehlikeden kurtarmaları gerekiyor.



-İlk çocuklarıyla birlikte hayatları değişen genç çiftin hikayesi

Eliette Abecassis'in otobiyografik romanından uyarlanan ''Aramızda Bebek Var'' (Un Heureux Evenement-A Happy Event), Fransız yönetmen Remi Bezançon'un üçüncü uzun metrajlı filmi.

Prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yapan film, geçen aylarda İstanbul Film Festivali'nde de gösterildi ve eğlenceli hikayesiyle izleyicilerin beğenisini kazandı.

İlk çocuklarının doğumuyla birlikte tasasız hayatları kesintiye uğramış genç bir çifti anlatan ''Aramızda Bebek Var'', genç bir annenin günlüğünden hareketle aşk, bağlılık, annelik ve fedakarlık üstüne bir portre çiziyor.

Louise Bourgoin, Pio Marmai, Josiane Balasko, Thierry Fremont'un rol aldığı filmin konusu şöyle:

''Barbara ve Nicolas beraber çok mutlu olan ve çocuk yapmaya karar veren bir çifttir. Anne olmak daha çok Barbara'nın fikri olsa da baba olmanın heyecanı Nicolas'ı da sarar. Barbara hamileliği süresince bedenen ve ruhen birçok değişim yaşayacak, bebek sahibi olmanın çift üzerindeki etkisi doğumdan sonra daha çok hissedilecektir.''



-Gerilim-dram türünde ''Arıza Aşk''

Haftanın son yeni filmi, gerilim ve dram unsurları içeren ''Arıza Aşk'' (Bellflower).

Yönetmenliğini Evan Glodell'in gerçekleştirdiği filmde Glodell, Jessie Wiseman ile başrolleri de paylaşıyor.

Film, zamanlarını ateşli aygıtlarla haşır neşir geçiren iki arkadaşın aşkla başlayıp karabasana dönüşen hikayelerini anlatıyor.