Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Komisyonu, İspanya'ya ülkenin dördüncü büyük bankası Bankia'nın kurtarılması planını iletmesi çağrısında bulundu.

Avrupa Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn'in sözcüsü Amadeu Altafaj, İspanya'da bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, Bankia'nın kurtarılmasına ilişkin planın Avrupa Komisyonu'na iletilmesinin, piyasalardaki güven sorunu ortadan kaldıracağını söyledi.

''Belirsizliğin devam etmesine izin veremeyiz'' diyen Altafaj, hiç kimsenin, bazı bankalara ilişkin olumsuz sonuçlar ışığında piyasaların coşkuyla tepki vermesini bekleyemeyeceğini, bu nedenle belirsizliğin hızla ortadan kaldırılmasının en iyisi olduğunu vurguladı.

Altafaj, kurtarmanın piyasa mekanizması ya da İspanyol devlet tahvilleri yoluyla yapılmasının daha iyi olacağının altını çizdi.

İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos dünkü açıklamasında, Bankia'ya gerekli olan 19 milyar euroyu temin edebilmek için Bankacılık Sektörü Kurtarma Fonu'nun (FROB) tahvil ihraç edeceğini belirterek, bunun olağan bir mekanizma olduğunu ve FROB'un daha önce de kullanıldığını ifade etmişti.