Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünya genelinde politika yapıcıların ekonomik büyümeyi destekleyici adımlar atacağı spekülasyonu üzerine New York Borsası ralli yaparak, 2012'nin en büyük kazançlarına işaret etti.

Bank of America Corp. yüzde 7.6 kazançla finansal hisselerdeki kazançlara öncü oldu. Caterpillar Inc. ve Exxon Mobil Corp. yüzde 3.3'ün üzerinde değer kazandı. ABD'nin en büyük ev geliştirme mağazası Home Depot Inc., 2012 mali yılı için hisse geri alım planının 500 milyon dolara çıkarmasının ardından yüzde 3.4 yükseldi. Facebook Inc., ilk halka arzından bu yana yüzde 32 değer kaybetmesinin ardından dün yüzde 3.6 primlendi.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 2.3 kazançla 1,315.13 puana yükseldi. Dow Jones Endeksi ise yüzde 2.4 artışla 12,414.79 puana çıktı. Amerikan borsalaırnda dün 7.3 milyar hisse el değiştirdi ve işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 8.3 üzerinde seyretti.

İnsanların, merkez bankalarının küresel ekonomideki zayıflıkların farkında olduğunu ve bunun için harekete geçeceğini düşündüğünü belirten Holland&Co.'nun  yönetim kurulu başkanı Michael Holland, buna ek olarak son günlerde çok büyük satışların görüldüğünü, bunun da değerlemeleri düşürerek, piyasaları desteklediğini söyledi.

S&P 500 Endeksi bu hafta yüzde 2.9 artış kaydederek, 1 Haziran'daki moral bozucu istihdam rakamlarının ardından görülen kayıplarını telafi etti.