Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) daha fazla teşvik için alanı olduğunu söyleyen Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen, ekonomiyi zayıflığa itecek şoklardan korumaya yönelik adımlar atılmasının "uygun olabileceğini" belirtti.

Fed Başkan Yardımcısı, yavaşlayan istihdam büyümesi ve finansal piyasa şartlarının, ABD ekonomisinin hâlen daha kırılgan olduğunu gösterdiğini ve daha fazla parasal teşviğe ihtiyaç olabileceğini ifade etti.

FOMC 19-20 Haziran'da Mayıs'ta bu yılın en düşük istihdam artışının gerçekleşmesinin ardından parasal genişleme önlemlerini artırıp artırmayacağına karar verecek. San Francisco Fed Başkanı John Williams ve Atlanda Fed Başkanı Dennis Lockhart, merkez bankasının, ekonominin daha fazla bozulması hâlinde gereken adımları atmaya hazırlıklı olmasının gerektiğinin altını çizdi.

Yellen'ın konuşmasının Fed'in açıkça daha fazla genişlemeyi düşündüğüne işaret ettiğini belirten Mesirow Financial Inc.'in başekonomisti Diane Swonk, Fed'in şimdilik bir şey yapmadığını ancak harekete geçmeye hazır olduğu mesajı verdiğini söyledi.

Fed Başkanı Ben Bernanke bugün Kongre'ye ekonominin görünümüne dair sunum yapacak.