Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bu hafta piyasalara girişinin kapandığını söyleyen İspanya, bugün gerçekleştireceği hazine ihalesiyle, piyasa güvenini test edecek. Hazine iki, dört ve 10 yıl vadeli borçlanma kağıdı satacak.

Hazine ihalesi, İspanya'nın Euro Bölgesi kurtarma fonuna başvuracağı söylentilerinin arttığı zamana denk geldi. İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos Çarşamba günü, kurtarma spekülasyonlarını reddetti.

İspanya bugünkü tahvil ihalesinde 2 milyar dolar borçlanmayı hedefliyor.

Çarşamba günü İspanya'nın tahvil faizleri ile Almanya'nınkiler arasındaki var fark 1 haftadır ilk kez yüzde 5'in altına geriledi.

İspanya Maliye Bakanı Salı günü kredi piyasalarının, İspanya'ya kapalı olduğunu söyleyerek, ülkenin dış yardım istemek zorunda kalabileceği endişelerini artırmıştı.

İspanyol kötü kredilerden kaynaklanan zararlarından ötürü sıkıntı çeken bankalarını güçlendirmek için 80 milyar euroya ihtiyacı var.

Bütçe Bakanı Cristobal Montoro, 5 Haziran'da yaptığı açıklamada, piyasaların kapasının İspanya'ya açık olmaması nedeniyle, Avrupalı kuruluşların fonları ile gelerek İspanyol bankalarının desteklenmesine yardımcı olmaları gerektiğini söylemiş ve ilk kez dış yardım çağrısı yapmıştı.