Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin Hükümeti'nin bankaların sermaye kurallarının sıkılaştırılmasını Ocak'a ertelemesi ve yatırımcıların, Avrupa'daki borç krizinin ekonomi üzerindeki etkilerini hafifletmek için para politikasının gevşetileceğini speküle etmesi üzerine Çin Borsası bu haftanın en büyük sıçramasına işaret etti.

Industrial&Commercial Bank of China Ltd. ve China Vanke Co. bankalar ve imar şirketleri arasındaki kazançlara öncülük etti. Çin'in en büyük kargo şirketi China Cosco Holdings Co., Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, yetkililerin görünümdeki bozulma hâlinde harekete geçmeye hazır olduğunu söylemesinin ardından değer kazandı. Hisse senetlerindeki kazançlar, bu hafta açıklanacak olan verilerin yavaşlamanın derinleştiğine işaret edeceği beklentisinden ötürü sınırlı oldu.

Şanghay Bileşik Endeksi y üzde 0.2 kazançla 2,314.92 puana çıkarak 29 Mayıs'tan bu yana en büyük kazancına işaret etti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 2,568.38 puana yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 2.7 yukarıda kapandı.

Hisselerin Avrupa'daki gelişmelerden ve banka kurallarının ertelenmesinden beslendiğini belirten Şanghay'daki Jianghai Securities Co.'nun stratejistlerinden Chen Liqiu, yurtiçi ekonomisinin halen daha enişe kaynağı olduğunu ve bu haftasonu açıklanacak verilerin kötü gelmesini beklediğini söyledi. Chen, 2012'nin ikinci yarısında faiz indirimi öngördü.