Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner ve Fed Başkanı Ben Bernanke ile görüşen Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen, iki yetkilinin, Avrupa'daki bankacılık sektörü konusunda kaygılı olduğunu söyledi.

"Olup bitenler konusunda çok endişeliler" ifadelerini kullanan Katainen, Geithner ve Bernanke ile sorunlu bankaların yeniden sermayelendirmesi seçeneklerini tartıştığını belirtti.

Yasakoyucular, borç kriziyle darbe alan güveni geri kazanmaya çalışırken, aralarında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Barroso'nun da bulunduğu Avrupa Birliği liderleri, daha koordine bir düzenleme içeren bankacılık birliği çağrısında bulundu. ABD Başkanı Herman Van Rompuy, 28-29 Haziran'daki AB Liderleri Zirvesi'nde, Euro Bölgesi'nin daha yakın entegrasyonunun sağlanmasına yönelik bir planı açıklamaya hazırlanıyor.

Katainen, ABD yetkilileriyle en çok konuşulan konularından birinin İspanya ve Avrupa'daki diğer ülkelerdeki bankacılık sektörü olduğunu anlattı.

AB'nin finansal hizmetler başkanı Michel Barnier'ın açıkladığı yeni AB planları kapsamında, bankaların, kriz yaşayan bankalarda istikrarın hemen sağlanabilmesi için  yıllık vergi ödemesi gerekiyor. Bu kuralın regülatörlere, gereken diğer hamleleri yapmaları için zaman kazandırması hedefleniyor.