Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin bugün Kongre'ye yapacağı konuşmasında üçüncü tur parasal genişlemenin sinyallerinin verilmesinin beklenmesiyle, ABD endeks vadelileri yükseldiç

Çin'in en büyük internet arama motoru Baidu Inc., Apple Inc.'in, şirketin arama motorunu Çin'de iPhone'lara eklemeyi planladığını söylemesinin ardından New York'taki seans öncesi işlemlerde değerlendi.

Vadesi bu ay dolacak olan S&P 500 kontratları yüzde 0.3 kazançla 1,319 puana çıktı. S&P 500 Endeksi, Yunanistan'ın eurodan çıkacağı ve İspanyol bankalarının kurtarılmasının gerekeceği endişeleriyle 2 Nisan'da kaydettiği bu yılın zirvesinden  yüzde 7.3 düştü. Dow Jones Endeks Vadelileri yüzde 0.2 artışla 12,438 puan oldu.

Piyasalarda aşırı satış ve bazı sektörlerde abartılı karamsarlık sinyallerinin görüldüğünü belirten Wellershoff&Partners Ltd'ın yatırım genel müdürü Joachim Klement, önümüzdeki haftalarda iyi ekonomik verilerin de görüldüğü bir döneme girileceğini, bunun da piyasaları destekleyeceğini öngördü.