Advertisement
HABERLER ABONE OL

İrlanda'da bugün açıklanan resmi rakamlar, ülkedeki işsizliğin ekonomik krizin başlangıcından bu yana en yüksek seviyeye çıktığını gösterdi.

İrlanda Merkez İstatistik Ofisi'ne (CSO) göre, işsizlik oranı 2012'nin ilk çeyreğinde yüzde 14,8'e yükseldi. Bu rakam 2011'in son üç ayında yüzde 14,5 olarak kayıtlara geçmişti.

Emlak ve bankacılık sektörlerindeki çöküş yüzünden 2008 yılında ekonomik krize giren İrlanda, giderek ciddi bir soruna dönüşen işsizliğe çare bulmaya çalışıyor.

Tarihinin belirli dönemlerinde ekonomik ve siyasi sorunlar yüzünden dışarıya yoğun göç veren İrlanda'da, kriz öncesinde yüzde 5'in altında seyreden işsizlik oranının son yıllarda yüzde 14'ün üstüne çıkması, yeni bir göç dalgasını da beraberinde getirdi.

Irish Independent gazetesinin geçen yılın sonunda yayımladığı bir araştırmaya göre 4,5 milyon nüfuslu İrlanda'da, 2010-2011 vergi döneminde iş bulmak umuduyla dünyanın çeşitli ülkelerine göç eden İrlandalıların sayısı bir önceki döneme oranla yüzde 50 arttı ve 70 bine yükseldi.