Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hız kesen enflasyonun politika yapıcılara Avrupa'daki borç krizi ve Çin'deki yavaşlamanın etkilerini bekleyip, görmesi için zaman yaratmasıyla, Güney Kore Merkez Bankası 12. ayında faizi değiştirmedi.

Güney Kore Kim Choong Soo, politika faizi olan 7 günlük geri alım oranını, beklendiği üzere yüzde 3.25'te bıraktı.

Avrupalı liderlerin küresel büyümeyi tehdit eden borç krizini çözme konusunda sıkıntı çekmesiyle Güney Kore'nin otomobil ve elektronik talepleri azaldı. G-7 Maliye bakanları ve merkez bankaları bu hafta İspanpa'ya ve Yunanistan'a yardım etme kararı verirken, Çin de 2008'den bu yana ilk kez faizleri düşürdü.

Euro Bölgesi'nin dağılma korkusu ve Çin'deki zayıf verilerin, merkez bankasını beklemede kalmaya ittiğini belirten Londra'daki Capital Economics Ltd.'ın ekonomistlerinden Sukhy Ubhi, enflasyonun yavaşladığı ve küresel ekonomiye ilişkin endişelerin arttığı göz önünde bulundurulduğunda, Güney Kore Merkez Bankası'nın yakın zamanda büyümeyi destekleyici bir duruşa geçeceğini söyledi.

Çin'in faiz indiriminin ardından dolar karşısında 2 haftanın zirvesine tırmanan won, bugün Seul saati ile 10.15 itibariyle 1,172.85'ten işlem gördü. Kospi Endeksi de yüzde 0.2 geriledi.

Güney Koreli yetkililier, kurumsal yatırımların ve hükümet harcamalarının ilk çeyrekte hızlı büyümesinin ardından, Asya'nın en büyük 4. ekonomisinin büyümesini korumaya çalışıyor.