Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in 2008'den bu yana ilk kez borçlanma maliyetlerini aşağı çekmesinin ardından Çin Borsası artış kaydederek, Mart'tan bu yana en sert düşüşünü kaydettiği haftadaki kayıplarını azalttı.

Poly Real Estate Group Co., düşük faizlerin tüketicileri emlak kredileri çekmeye teşvik edeceği spekülasyonu üzerine emlak şirketleri arasındaki kazançlara öncülük etti. Çin'in en büyük bankaları Industrial&Commercial bank of China Ltd. ve China Construction Bank Corp., Nomura Holdings Inc. ve BoCom International Holdings Co.'nun, faiz indiriminin, bankaların kazançlarına zarar vereceğini söylemesinin ardından değer kaybetti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,296.21 puana çıkarak, bu haftaki kayıplarını yüzde 3.3'e çekti. Endeks 30 Mart'tan bu yana en sert düştüğü haftasına işaret etti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 artışla 2,544.60 puandan işlem gördü. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün  yüzde 2.7 yukarıda kapandı.

Çin hissesi satın almak için çok iyi bir zaman olduğunu söyleyen Atlantis Investment Management Ltd.'ın yönetim kurulu başkanı Liu Yang, Çin'in şu anda çok ucuz olduğunu ve sektörlerin de performanslarını sürdürdüğünü belirtti.

Şanghay Bileşik endeksi bu yıl hükümetin para politikasını gevşeteceği ve altyapı harcamalarını artıracağı spekülasyonuyla yüzde 4.4 yukarıda seyrediyor.