Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, üst üste sekiz gündür yükselişle Fed toplantısı öncesinde temmuz ayından beri en uzun kazanç serisine hazırlanıyor. 

Spot altının onsu son yedi günde yüzde 2.4 değer kazandıktan sonra bugün pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da yerel saatle 9.56'da 1,628.50 dolardan işlem görüyor. Altın destekli en büyük ETF olan SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün bir ayın yükseği olan 1,281.62 metrik tona ulaştı.

Amerikan Merkez Bankası Fed, bugün başlayacağı iki günlük toplantıda sanayi üretiminin ve işsizlik başvurularının geçtiğimiz hafta tahminleri ıskalamasının ardından ekonomiyi desteklemek adına adımlar atabilir. Bu durum dolar endeksinin gerilemesine sebep oldu.

Group 20 liderleri meksika'daki toplantılarının ikinci gününde İspanya'nın kötü borcu sebebiyle dün Euro Bögesi'nin rekor borçlanma oranına imza atmasının ortasında liderler, bazı ülkelere ek parasal teşviğin de içinde olduğu araçları tartışacaklar.

New York Comex'teki ağustos teslimli altının onsu yüzde 0.3 kadar tırmanarak 1,631.90 dolar oldu. Kontrat, dün ağustos ayından beri en uzun ralliyi yarıda kestikten sonra en son 1,629 doları gördü. Spot gümüşün onsu 28.8225 dolar olmadan önce yüzde 0.6 kadar artışla 28.8875 dolar oldu.