Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'da politikacıların hükümet kurmaya yaklaşmaları ve G20 liderlerinin Avrupa finans krizini görüşmeleri ile birlikte alış ağırlıklı seyrediyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri değer kaybetti.

Home Retail Group Plc, Argos mağaza zincirinde satışların tahminlerden daha iyi çıkmasının ardından yüzde 16 değer kazandı. Whitbread Plc, ilk çeyrek cirosunun yükselmesi ile birlikte yüzde 7.1 prim yaptı. Dünyanın en büyük yoğurt üreticisi Danone, karlılık tahminini düşürmesinin ardından yüzde 6.9 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 09:27'de 244.66 puana çıktı. Endekste, yükselen her iki hisse karşılığı üç hisse değer kazandı. Gösterge endeks halen, Euro Bölgesi ülke borç krizinin küresel ekonomide yavaşlamayı tetikleyeceği endişeleri ile, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın en yüksek seviyesinden yüzde 10 aşağıda. Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.2 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi de yüzde 0.2'lik bir gerileme gerçekleştirdi.

Yunanistan'da seçimlerin galibi Antonis Samaras, koalisyon hükümeti kurmak için ikinci gün görüşmelerine başladı. Samaras, Sosyalist Pasok lideri Evangelos Venizelos ile ön anlaşmaya vardı ve bugün Demokrat Sol parti lideri Fotis Kouvelis ile görüşeceğini kaydetti. Eğer bu üç parti hükümeti kurarsa, 300 sandalyeli parlamentoda 179 sandalyeye sahip olacak.

Venizelos bugün yaptığı açıklamada, yeni hükümet için politika çerçevesi konusunda bir ön anlaşma olduğunu ve kurtarma paketi için istenen kemer sıkma tedbirlerinin bazılarını yeniden müzakere etmek için bir heyet kurulmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Venizelos, devlet kanalı NET TV'ye değerlendirmelerde bulundu.