Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Fed'in ekonomiyi desteklemek için ilave parasal teşviğe ihtiyaç olup olmadığını görüşeceği iki gün sürecek toplantısının başlaması ile birlikte yukarıda açıldı. Bu hareket sonucu, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yükselişini dördüncü güne taşıdı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek New York saati ile 09:31'de 1,350.96 puana çıktı. Endeks üç günde yüzde 2.3 yükseldi.

Elmira, New York'ta Chemung Canal Trust Co. kıdemli yatırım yetkilisi Tom Wirth, "Dışarıdaki risk hafifçe azalıyor gibi görünüyor" dedi ve "Fed'in Twist Operasyonu'nu uzatmasına bakarsak, bu olabilir. Ancak piyasa ne tepki verirse versin bu kısa süreli olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Hisse senetleri, ABD'de konut başlangıçlarının Mayıs ayında beklenenden düşük çıktığını gösteren verinin ardından da yükselişini sürdürdü. Fed politika yapıcıları, Avrupa'da süren finansal krizin etkisi ile, bugün başlayan ve iki gün sürecek toplantıya yeni tahminlerle geliyor. JPMorgan Chase & Co. ve Jefferies & Co., Fed'in Twist Operasyonu olarak adlandırılan uygulamayı uzatacağı tahmininde bulundu. Bu ay sona erecek olan 400 milyar dolarlık bu program, Fed'in elinde bulunan kısa vadeli tahvilleri uzun vadelilerle değiştirmeyi içeriyor.

Yatırımcılar ayrıca Avrupa krizindeki son gelişmeleri de değerlendiriyor. İspanya tahvil faizleri, Hazine'nin bugünkü borçlanma ihalesinde hedeflediği miktarda satış yapmasının ardından düştü. Yunan liderler, uluslararası kurtarma paketinin koşullarını yeniden müzakere edecek bir heyet oluşturacaklarını kaydetti.