Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terörle mücadelede bir zamanlana, bir timing söz konusu değil. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Er veya geç bu işi başaracağız'' dedi.

Hakkari'de gerçekleşen terör saldırısına ilişkin soru üzerine Erdoğan şunları söyledi:

''Dağlıca'daki hain, alçakça saldırı sonucunda 8 askerimizi kaybettik, şehit oldular. Allah rahmet eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Bu arada yaralılarımız var. Yaralılarımızın da içlerinde temenni ederiz ki durumu ağır olanlar da şifa bulurlar. Allah kendilerine şifalar versin. Tabii tüm milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımızın ailelerine sabırlar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar temenni ediyorum.

...Şunu çok açık söylemem lazım. Terörle mücadelede bir zamanlana, bir timing söz konusu değil. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Er veya geç bu işi başaracağız diyorum. Ve gerek Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi istikametinde, gerekse şu noktada özellikle parlamentoda grubu olan siyasi partilerle atacağımız adımlar çerçevesinde tüm medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vermek suretiyle atacağımız adımlar çerçevesinde bu işi er veya geç başaracağız.''''Tüm mesele 'benim burada payım olamaz, ben burada yokum veya ben buradan nasıl bir rant elde ederim' kaygısı içinde değil, burada bizim tek kaygımızın, tek endişemizin ülkemize barışın, huzurun gelmesini temin etmektir'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Hiçbir zaman da terörü hiç kimse bizimle pazarlık konusu etmesin. Biz terörü hiçbir zaman pazarlık konusu olarak telakki etmedik. Bundan sonra da pazarlık konusu olarak düşünmeyiz'' diye konuştu.

Yapılacak olan tek şeyin teröristlerin silahlarını bırakmaları olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Ondan sonra farklı ülkelere mi giderler bunlar, bu konuda denenmiş, söylenmiş şeylerdir. Buyursunlar gitsinler ama ülkemizde hiçbir zaman operasyonel bir sürekliliğe, yol haritasına biz müsaade etmeyiz, edemeyiz'' dedi.

"OPERASYON MERAKLISI DEĞİLİZ"

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalara değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şu anda TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerden malum siyasi partinin genel başkanı PKK'ya 'silahı bıraksınlar' çağrısı yapıyor, 'güvenlik güçleri de operasyonları durdursun' diyor. Biz bunu zaten ne zamandan beri söylüyoruz. Ne diyoruz? Teröristler silahı bıraktığı zaman zaten güvenlik güçleri operasyonlara meraklı değil. Operasyonu silahlı güçlerimiz, güvenlik güçlerimiz ne zaman yapar? Ancak bu tür sıkıntılar yaşandığı zaman yapar. Ki bundan sonraki süreçte de yine bu tür halkımızın huzurunu tehdit eden ne olursa olsun orada güvenlik güçlerimizin bu tür operasyonları yapmak görevidir, yapacaktır. Ama hiçbir zaman da operasyonun meraklısı değildir. Bunu da böyle bilmelerini istiyorum"...