Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Merkez bankalarının daha fazla teşvik uygulayacağı spekülasyonunun gelişen piyasa varlıklarını cazip hale getirmesiyle Asya paraları, Güney Kore wonu ve Tayvan doları öncülüğünde yükseldi.

ABD'de enflasyonun yüzde 2 hedefinin altına gerilemesiyle Fed büyümeyi desteklemek için parasal genişleme önlemlerini artırmaya yönelik adım atabilir. G-20 Zirvesi'ndeki Euro Bölgesi liderleri dün para birliğini korumak için gereken tüm politika önlemlerini alacaklarını söyledi.

Avrupa'daki krizin derinleşmesinin ABD ekonomisini olumsuz etkilemesiyle Fed'in teşvik uygulayacağı spekülasyonun giderek arttığını belirten Tokyo'daki Japan Center Economic Research'ün araştırmacılarından Hideki Hayashi, bu spekülasyonun hisseler ve gelişen piyasa paralarını desteklediğini söyledi.

Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 1,153.18 seviyesine çıktı. Filipin pezosu yüzde 0.3 güçlenerek 42.158 düzeyine, Tayvan doları da yüzde 0.1 artışla 29.852'ye yükseldi.

Tayvan doları yarınki para politikası toplantısının öncesinde son 2 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Tayvan Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 1.875'te sabit tutması bekleniyor.