Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Endeks Vadelileri, Fed toplantısının sonucu beklenirken, büyük bir değişiklik kaydetmedi.

Blackberry telefonlarının üreticisi Research In Motion Ltd., maliyetini azaltmak için istihdam kesintisine gideceğini söylemesinin ardından yüzde 0.7 geriledi. Dünyanın en büyük tüketici malları şirketi Procter&Gamble Co., dördüncü çeyrek kazanç ve satış tahminlerini aşağı çekmesiyle yüzde 1.9 düştü. Adobe Systems Inc., analistlerin beklentisinin altında satış ve kar tahmini yapması üzerine yüzde 4.3 deper kaybetti.

Eylül teslimatlı Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1 kazançla 1,351.4 puana yükseldi. S&P 500 Endeksi dün yatırımcıların Fed'in daha fazla teşvik açıklayacağını speküle etmesiyle yüzde 1 artış kaydetti ve 10 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. Dow Jones Vadeli Kontratları da bugün yüzde 0.1 artışla 12,769 puanda seyrediyor.

S&P 500 Endeksi son birkaç gündür oldukça fazla fazla ralli yaptığını ve bunun iyimserliğin boyutunu yansıttığını belirten Blue Oak Advisores LLC'nin traderlarından Serge Berger, yine de yatırımcıların oldukça ihtiyatlı olduğunu söyledi. Berger, bugün beklentiler boşa çıkarsa, S&P'nin son kazançlarını sileceğini öngördü.