Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki gün süren toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Twist Operasyonu'nu 2012 yılının sonuna kadar uzattığını açıkladı.

Fed, borçlanma maliyetlerini düşürmek için ''Twist Operasyonu'' olarak adlandırılan tahvil programına devam edileceğini bildirdi.

BÜYÜME TAHMİNLERİ İNDİRİLDİ

Öte yandan Amerikan Merkez Bankası büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Buna göre Nisan'da yüzde 2.4-2.9 olarak belirlenen 2012 büyüme tahminleri yüzde 1.9-2.4 seviyesine çekildi. Fed'e göre işsizlik de yıl sonuna kadar yüzde 8'in altına düşmeyecek. İşsizlik şu anda yüzde 8.2 seviyesinde.

Başkan Ben Bernanke düzenlediği basın toplantısında Fed'in gerektiği takdirde adım atmaya hazır olduğunun altını çizdi. Bernanke, "Ancak para politikası tek başına ekonomik problemleri çözemez" ifadesini kullandı. Son toplantıdan beri açıklanan ekonomik verilerin hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Bernanke ülke ekonomisinin "ılımlı" şekilde büyüdüğünü belirtti. İşsizlik oranının da yüksek olduğunun altını çizen Bernanke, "İşsizlik oranı çok yüksek. Yine de bu oranda bir düşüş var. İnsanlar iş buluyor, ancak bizim istediğimiz oranda değil. İsitihdam piyasasında gelişme görmezsek bir adım atmayı düşünebiliriz" dedi.

Bernanke QE1 ve QE2'nin ekonomiyi desteklemek açısından oldukça etkili olduğunu kaydetti.