Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerinden Benoit Coeure, Euro Bölgesi kurtarma fonunun, sorunlu ülke tahvillerini satın alabileceğine açıkça destek verdi. Böyle bir hamlenin İspanya ve İtalya'da hissedilen sıkıntıyı gevşetebileceğini savunan Coeure, aynı zamanda bir sonraki AMB toplantısında faiz indiriminin büyük ihtimalle gündeme geleceğini belirtti.

Financial Times gazetesine konuşan Coeure, bir yandan da Euro Bölgesi'nin altta yatan sorunlarının çözülmesi için mali entegrasyonda anlaşılması gerektiğini de vurgulamadan geçmedi.

Coeure, daha önceden hiçbir hükümetin,Euro Bölgesi'nin 440 milyar euroluk kurtarma fonu EFSF'den, borçlanma maliyetlerini aşağı çekmek için tahvil alması talebinde bulunmamasına şaşırdığını söyledi.

Mevcut şartların büyük ihtimalle EFSF'nin böyle bir hamleyi uygun kılacağını savunan Coeure, AMB'nin ülke tahvili satın almasına ise karşı çıktı ve bunun bankalara yardım etmek ya da mali sorunları çözecek bir araç olmadığına dikkat çekti.

5 Temmuz'daki AMB  toplantısında faiz indirimi olabileceğini söyleyen yetkili, böyle bir hamlenin yardımcı olacağını, ancak temel sorunları çözmeyeceğini belirtti.