Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in Twist Operasyonu'nu uzatırken, ABD'nin büyüme tahminini aşağı çekmesi ve öncü satın alma yöneticileri PMI endeksinin, Çin'in imalatının 8. ayında da daralabileceğini göstermesiyle Japonya dışındaki Asya Borsaları geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, 1 ayın zirvesinden gevşedi.

Çin ve ABD'yi en büyük pazarları olarak gören dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Samsung Electronics Co. yüzde 1.6 geriledi. Dünyanın en büyük maden şirketi ve Avustralya'nın 1 numaralı petrol üreticisi BHP Billiton Ltd., ham petrol ve bakır vadelilerindeki düşüşün etkisiyle yüzde 1.2 değer kaybetti. Renesas Electronics Corp., KKR&Co. ve Silver Lake'in, şirkete yatırım yapacağı haberi üzerine yüzde 4.3 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 116.27 puana geriledi. Endekste değer kazanan her 4 hisseye karşılık 5 hisse değer kaybetti. ABD ve Çin'deki yavaşlama ve Avrupa'daki borç krizinin yayılmasıyla küresel hisse senetleri piyasalarından Mart'tan bu yana 5 trilyon dolar silindi.

Fed'in Twist Operasyonu'nu uzatmasının, büyüe endişelerini yansıttığını belirten Russell Investment Group'un yatırım genel müdürü Andrew Pease, piyasaların ucuzluğuna rağmen risk iştahının açık olmadığını, Avrupa'daki risklerin sürdüğünü söyledi.