Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) kaliteli çay içme alışkanlığını artırmak amacıyla yurt içi ve yurt dışında hizmete sokacağı çay evleri için ''ÇAYKUR Çayevi ve Teahouse'' isimlerini tescil ettirdi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütloğlu, ÇAYKUR'un önemli dünya markaları arasında yer alması için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, ''Yurt içi ve yurt dışında kendimizi çok daha iyi anlatmak zorundayız. Bu amaçla 'ÇAYKUR Çayevi ve ÇAYKUR Teahouse' isimlerini tescil ettirdik. Çay evleri ile vatandaşa kaliteli çayı ucuza vermeyi ve çay içme alışkanlığını artırmayı hedefliyoruz. Türkiye'de önemli merkezlerde, üniversitelerin çatısı altında, toplu olarak insanların yaşadığı mekanlarda, yurt dışında öncelikle Türklerin yoğun olduğu şehirlere ve devletlere çay evi açmak istiyoruz'' dedi.

Çay evlerinin konseptini belirleme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Sütlüoğlu, ''Bu alanda marka olmuş, bu tür çalışmaları olan kuruluşlarla ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çay evi konsepti netleştikten sonra kısa sürede hizmete açarak Türk çayını yurt içinde ve yurt dışında çok daha kaliteli mekanlarda uygun fiyatlarda tüketicilere sunmayı hedefliyoruz. Çay evleri aynı zamanda çay satış reyonu gibi hizmet verecek. Özellikle hiç çay satamadığımız, bayilik sistemi oluşturamadığımız ülkelerde bu tür satış politikası geliştireceğiz. Çay evleri dünya pazarındaki alt yapıyı oluşturacak'' diye konuştu.

Çay evlerinin ÇAYKUR'u temsil edeceğini kaydeden Sütlüoğlu, ''Bu evlerde vatandaşa sunulan çayın son derece kaliteli, ÇAYKUR'u temsil eden gerçekten 'güzelmiş' dedirtecek seviyede, kalitede olması önemli. Çayevleri damak tadının merkezleri olacak. Bu nedenle buralarda sunulacak hizmet bizim dünya markası olma yolundaki çalışmamıza çok önemli katkı sağlayacak'' dedi.



-Çay demleme eğitimi verilecek

Çay evlerini ÇAYKUR olarak işletme taraftarı olmadıklarını vurgulayan Sütlüoğlu, şunları söyledi:

''Çay evlerini, isim hakkı ve projeleri konsepte uymak kaydıyla özel şahıslara vermeyi düşünüyoruz. Ancak öncelikle işletmecilere eğitimler verilecek. Çay demleme teknikleri öğretilecek. Çünkü çayın nasıl demleneceği ve ne şekilde sunumunun yapılacağı çok önemli. Bunların eğitimleri verilecek. Ankara ve İstanbul'da eğitim merkezlerimiz var. Bu alanda çayın bahçeden bardağa kadar geldiği evrelerin eğitimi olacak. Çay evlerini ÇAYKUR'un takibi ve disiplini altında yürütmeyi planlıyoruz.''