Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İmalattaki küresel yavaşlamanın, ABD'nin can sıkıcı konut ve istihdam piyasasına yönelik endişeleri artırması ve emtianın ayı sektörüne girmesiyle New York Borsası sert düşüş kaydetti.

Alcoa Inc. ve Chevron Corp., emtia hisselerindeki düşüşü takiben yüzde 3.4'ün üzerinde geriledi. Bed Bath&Beyond Inc., kazanç tahminlerinin beklentinin altında kalmasıyla yüzde 17 değer kaybetti. ConAgra Foods Inc., beklentinin üzerinde kâr tahmini yapması üzerine yüzde 2.7 primlendi.

Eylül teslimatlı Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri, Moody's'in bankaların notunu beklenti dahilinde indirmesinin ardından yüzde 0.2 arttı.

S&P 500 Endeksi yüzde 2.2 kayıpla 1,325.51 puana gerileyerek, 2012'nin en sert ikinci kaybına işaret etti. Dow Jones Endeksi de yüzde 2 düşüşle 12,573.57 puan oldu. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 7.2 milyar hisse ile 3 aylık ortalamanın yüzde 6.9 üzerinde seyretti.

Risk duyarlılığının giderek arttığına dikkat çeken Northern Trust Corp.'un baş yatırım stratejisti James McDonald, ekonominin hız kaybettiğini, ancak asıl sorunun ABD ve Çin'in ne kadar yavaşlayacağı olduğunu belirtti. McDonald, Fed'in önceki günkü hamlesini de yetersiz bulduğunu söyledi.

Dünya genelinde hisseler, küresel yavaşlamaya ilişkin endişelerle geriledi.