Advertisement
HABERLER ABONE OL

Gözünden ameliyat olan Yunanistan'ın yeni başbakanı Antonis Samaras, bu haftaki kritik AB zirvesine katılamayacak.


Başbakan'ın doktoru Panayotis Theodosiadis de Samaras'ın ağır bir ameliyat geçirdiğini ve bir süre hareketsiz kalması gerektiğini belirterek, uçak, ya da karayoluyla yolculuk yapmasının sağlığı açısından riskli olabileceğini söyledi.

Samaras, önceki gün gözündeki retina dekolmanının ayrılması nedeniyle acilen hastaneye kaldırılarak ameliyata alınmıştı.

Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'den oluşan Troyka Heyeti de liderin rahatsızlığından ötürü ziyaretlerini erteledi. Normal şartlarda Troyka yetkilileri, bugün Yunanistan'ın kurtarma şartlarındaki ilerlemesini gözden geçirecekti.

Kurtarma paketinin şartlarını yerine getirmesi için çok fazla baskı altında olan Yunanistan, bütçe açığı hedefini tutturma süresini en azından 2 yıl daha uzatmanın yollarını arıyor.

Atina Hükümet sözcüsü, Samaras'ın uçmasının yasak olduğunu, onun yerine ülkenin yeni dışişleri bakanı Dimitris Avramopoulos'un zirveye katılacağını açıkladı.

Samaras'ın yanısıra, önceki gün baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılan Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı Vasilis Rapanos'un tedavisinin sürdüğü bildirildi ve onun yerine zirveye geçici hükümetin maliye bakanı Giorgos Zanias katılacak.