Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kamu net borç stoku, Mart sonu itibariyle 289,9 milyar lira oldu.

Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, Mart sonu itibariyle Avrupa Birliği (AB) tanımlı genel yönetim borç stoku ise 506,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Hazine garantili dış borç stoku, ilk çeyrek sonu itibarıyla 8,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Hazine Müsteşarlığı, 2012 yılı birinci çeyrek sonu itibarıyla Hazine garantili dış borç stoku verilerini ve kamu kuruluşlarınca sağlanan Hazine garantisiz dış borç stoku verilerini açıkladı.

Buna göre, birinci çeyrek sonu itibarıyla 8,6 milyar dolar olarak gerçekleşen borçların 4 milyar 629 milyon doları kamu kesimine, 3 milyar 961 milyon doları ise özel sektöre ait oldu.

Kamu kesiminin borçları arasında genel yönetimin borcu 1 milyar 235 milyon dolar olurken, bunun 1 milyar 214 milyon doları mahalli idarelere, 21 milyonu ise fonlara ait.

Aynı dönemde finansal olmayan kuruluşların borcu 1 milyar 157 milyon dolar, finansal kuruluşların borcu ise 2 milyar 236 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektörün borcu ise 3 milyar 961 milyon dolar olurken, finansal olmayan kuruluşların borcu 32 milyon dolar, finansal kuruluşların borcu ise 3 milyar 929 milyon dolar oldu.

Söz konusu dönemde, kamu kuruluşlarınca sağlanan Hazine garantisiz dış borç stoku ise 3,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.