Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, dünkü yükselişinin ardından kayıp ve kazanç arasında dalgalanırken merkez bankalarının büyümeyi desteklemek adına daha fazla adım atacakları ve yatırım talebinin artacağı beklentisi ile sarı metalin yükselişe geçeceği tahmin ediliyor.

Spot altının onsu kayıp ve kazanç arasında gidip geldikten sonra Singapur'da pek fazla değişim göstermeyerek yerel saatle 11.40'ta 1,617.40 dolar oldu. Sarı metal dün yüzde 1.3 artışla iki haftanın yükseğine tırmandı. ETF'deki altın varlıkları dün rekor kırarak 2,412.422 metrik tona ulaştı.

Ulusal Avustralya Bankası ekonomisti Alexandra Knight, “Altın güvenli liman olma konumunu bir ölçeğe kadar sürdürüyor olsa da diğer riskli varlıklarla tıpkı endüstriyel emtia gibi aynı karakteristik özellikleri sergilemeyi genişletiyor. "Dolardaki stabilite ve ortaya çıkan deflasyon endişesi yakın vadede altına olan talebi limitledi." yorumunda bulundu.

ABD'den Çin'e hayalkırıklığı yaratan imalat verileri merkez bankalarının ekonomik büyümeyi desteklemek adına teşviğe gidecekleri spekülasyonunu besledi. Bu durumda emtianın dün beş haftanın yükseğine çıkmasını sağladı. New York Comex'teki ağustos teslimli altının onsu dünkü yüzde 1.5'lik yükselişle 1,618.30 doları gördükten sonra yüzde 0.4 artışla 1,614.60 dolar oldu. Amerikan piyasaları Bağımsızlık Günü sebebiyle bugün kapalı.