Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yaklaşık 21 saat süren son birleşiminin ardından tatile girdi. Meclis, İçtüzük gereği, yeni yasama yılına 1 Ekim 2012 Pazartesi günü başlayacak.

Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında dün saat 13.00'te toplanan TBMM Genel Kurulu, görüşmelerine daha önce başlanan ''Torba Teklifi'' yasalaştırdı. Mumcu, saat 01.30'da teklifin yasalaşmasının ardından yerini Başkanvekili Sadık Yakut'a bıraktı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Torba Teklif''in görüşmeleri sürerken CHP sıralarına gelerek, doktor kökenli milletvekilleriyle uzun süre sohbet etti. Akdağ, kendilerini görüntüleyen foto muhabirlerine, ''Çekin bu güzel bir görüntü...'' dedi.

Sezaryenle ilgili düzenlemenin de yer aldığı Sağlık Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'de değişiklik yapan tasarı, sık sık tartışmalara sahne oldu. Tasarıda, AK Parti, MHP ve CHP'li milletvekillerinin ortak imzasıyla önemli bir düzenleme yapıldı. 18 yaşından küçüklere tütün ürünleri gibi, tütün ürünü içeren ve içermeyen nargile satışı ve tüketime sunulması da yasaklandı.

CHP'nin sık sık yoklama ve karar yeter sayısı istediği birleşimde, CHP'li milletvekilleri sezaryen düzenlemesini eleştirirken, kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasını, ''AK Parti iktidarının en başarılı icraatı'' olarak övdü.

Muhalefet milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nun son bir haftadan beri uzun süren mesailerini eleştirerek, çalışma yönteminin sağlıklı olmadığını savundu. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Yargıtay'ın ''12 saat çalışma devamlılık arzeden bir çalışma olmaz'' dediğini ifade ederek, ''Biz 12 saati kat kat aştık ve bunun rekorunu kırıyoruz'' dedi.

Tasarı üzerinde söz alan milletvekilleri, Beraat Kandili'ni kutladı. Yerinden söz alan bazı milletvekilleri de Samsun'da meydana gelen sel felaketlerinde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Tasarının görüşmeleri sırasında kuliste milletvekillerine karpuz ve simit ikram edildi.

Genel Kurul'da Danışma Kurulu'nun önerisi okunarak kabul edildi. Buna göre Meclis 1 Ekim 2012 tarihine kadar tatile girdi.

Başkanvekili Sadık Yakut, Genel Kurul'u 1 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

Birleşimin kapanmasının ardından milletvekilleri birbirleriyle vedalaştı.