Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası'nın büyümeyi desteklemek için para politikasını gevşeteceği spekülasyonuyla 4. gününde de değerlendi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 7 haftanın en yükseğine işaret etti.

Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai Motor Co., şirketin ABD satışlarının artmasının ardından temel tüketim şirketleri arasındaki yükselişe öncülük etti. Emtianın dün 5 haftanın zirvesine tırmanmasının ardından Jiangxi Copper Co. yüzde 1.7 değer kazandı ve China Shenhua Energy Co. 6 ayın en yükseğine yaklaştı. Dünyanın en büyük ikinci bilgisayar üreticisi Lenovo Group Ltd., Jefferies Group Inc.'in hisse tavsiyesini düşürmesinin ardından 5 ayın en düşüğüne geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 958.42 puana yükseldi. 4 günde yüzde 5.7 oranında ralli yapan endeks, 5 Aralık'tan bu yana en büyük kazancına işaret etti. Bloomberg anketine katılan ekonomistler Avrupa Merkez Bankası'nın yarın faiz indirmesini bekliyor.

AMB'den teşvik hamleleri beklendiğini ifade eden Dazhong Insurance Co.'nun fon yöneticilerinden Wu Kan, faizlerin büyük ihtimalle piyasa beklentisi dahilinde indirileceğini öngörerek, daha fazla ralli imkanına işaret etti.

Çin'de devlet kontroldeki bir gazete, yasa koyucuların bu yıl bankaların munzam karşılık oranlarında 3 kez daha indirim yapabileceğini yazdı. Uluslararası Para Fonu, büyüme tahminini düşürdüğü ABD'nin daha fazla teşviğe ihtiyacının olabileceğini söyledi.