Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, banka ve kamu hizmet şirketlerinin öncülüğünde satıcılı seyrediyor. Bu hareket sonucu, gösterge endeks Stoxx Europe 600 son iki ayın en yüksek seviyesinden gevşedi. ABD endeks vadeli kontratları dalgalı seyrederken, Asya hisse senetleri yükseldi.

Standard Chartered Plc ve UBS AG, banka hisselerindeki düşüşlere öncülük etti. Doğal gıda boyaları peynir mayası üreticisi Chr. Hansen A/S, karının tahminlerin üzerinde çıkmasının ardından, Kopenhag'daki işlemlerde yüzde 8.3 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi, son üç günde yüzde 5.2'lik bir ralli yapmasının ardından bugün yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 08:30'da 256.83 puana indi. Endeks halen, Avrupalı liderlerin bölge borç krizini sonlandırmaya yönelik adımlar atması ile birlikte, Ocak ayından bu yana en uzun süreli çıkış dönemi olarak, üst üste beşinci haftayı da kazançla kapatmaya yönlendi.

Londra'da  Capital Spreads traderlarından Nam Truong, "ABD piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olması ve önemli bir veri açıklaması olmaması ile birlikte, ,şlem hami düşük kalacak" dedi.

Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4'lük bir yükseliş gerçekleştirdi. ABD hisse senedi piyasaları bugün Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle kapalı.

Bugün Avrupa'da açıklanacak olan perakende satışlar verisinin, Mayıs ayındaki yüzde 1'lik düşüşün ardından, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, değişiklik göstermemesi bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası yarın faiz kararlarını açıklayacak. Bloomberg News'un anketine katılan 62 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, Avrupa Merkez Bankası'nın politika faizini 25 baz puan düşürerek rekor düşük seviye olan yüzde 0.75'e çekmesi bekleniyor. Ankete katılan beş ekonomist 50 baz puanlık bir düşüş beklerken, 11 katılımcı değişikliğe gidilmeyeceği tahmininde bulundu.