Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc'nin dün istifa eden CEO'su Robert Diamond, üst düzey yöneticileri istifaya götüren ve bankanın piyasa değerini 5 milyar dolar düşüren durumun, bankanın faiz oranlarını ayarlama nedeniyle ilk ceza gören kuruluş olmasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Parlamento Hazine Seçme Komitesi'nie verdiği ifadede, 60 yaşındaki Diamond, "Geçen hafta, Barclays'ın ilk banka olarak belirlenmesinden dolayı, bir dizi talihsiz olay gerçekleşti" dedi ve "2 Temmuz itibariyle, düzenleyicilerin CEO olarak kalmama yönelik desteklerini yitirdiğimi anladım" şeklinde konuştu.

Varlıklar açısından İngiltere'nin ikinci büyük bankası Barclays, 25 Haziran'da, Libor oranlarını ayarlama suçlaması ile 290 milyon sterlinlik (453.4 milyon dolar) cezaya çarptırılmıştı. Kanun yapıcılar, Diamond'ın, Barclays'ın kar amacıyla gösterge faizi manipüle etme ve kredi krizi döneminde borçlanma zorluklarını maskeleme çabalarına yönelik neler bildiğini belirlemeye çalışıyor.

Diamond, "Açık bir şekilde, hatalar vardı" dedi ve "Açık bir şekilde,  suçlamayı hak eden bir davranış vardı" şeklinde sözlerini sürdürdü.

Barclays, regülatörleri rakiplerinin suistimalleri konusunda uyarma çabalarını detaylandırarak ve 2008 yılı finans krizi sırasında İngiltere hükümetinin Libor kotasyonlarını düşürme yönünde baskı yaptığını gösteren belgeleri vererek kendini savundu.

Haberle ilgili olarak...