Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nde ekonomik yavaşlamanın kötüleşmesinin, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimi beklentisini gölgelemesi üzerine Asya Borsaları düşüş kaydetti.

Avrupa'yı en büyük pazarı olarak gösteren Esprit Holdings yüzde 1.7 değer kaybetti. Bank of china Ltd., regülatörlerin banka kredilerine yeni sınırlamalar getirebilecekleri haberiyle bankalar arasındaki kayıpları devam ettirdi. Aquarius Platinum Ltd., üretimin düşeceğini söylemesinin ardından yüzde 10 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 kayıpla 118.68 puana geriledi. Endekste değer kazanan her 3 hisseye karşılık 5 hisse değer kaybetti. Euro Bölgesi liderlerinin geçtiğimiz hafta banka kurtarmalarının şartlarını gevşeterek endişeleri azaltmasının ardından 10 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Piyasanın Avrupa'daki önlemlerin zamanlamasına ilişkin endişelerinin olduğuna dikkat çeken Pengana Capital Ltd.'ın portföy yöneticilerinden Tim Schroeders, birçok önemli detayın çözülmesinin gerektiğini, ancak şu an için borç krizinin çözümüne yönelik girişimlerin arttığını söyledi.

Daha erken saatlerde Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa'nın parasal genişlemeyi sürdüreceklerini açıklamasının ardından yzüde 0.3 kazanç sağlayan Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 düştü.

Avustralya'daki S&P/ASX 200 Endeksi ve Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.2'şer; Çin'in Şanghay Bileşik Endeksi de yüzde 1.2 geriledi.