Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki ekonomik yavaşlamanın derinleştiği endişelerinin artmasıyla dolar talebinin artması üzerine Asya paraları geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nin 6 günlük rallisini sonlandırmasının ardından Endonezya rupisi, Asya paralarındaki kayıplara öncülük etti. Euro Bölgesi'nde hizmet ve imalay sektörünün Haziran'da 5. ayında da gerilemesi ve Almanya'da da hizmet sektörü beklenmedik şekilde küçüldü. Bloomberg Haber'in anketine katışan 63 ekonomistin 52'si Avrupa Merkez Bankası'nın bugün faiz indireceğini öngörüyor.

Bangkok Bank Pcl'nin Döviz traderlarından Disawat Tiaowvanich, yatırımcıların AMB toplantısı gibi önemli olayların öncesinde güvenli varlıkları tercih ettiğini, bunun da dolar talebini desteklediğini söyledi.

Endonezya rupisi yüzde 0.3 değer kaybederek 9,394 puana geriledi. Tayland bahtı yüzde 0.2 zayıflayarak 31.53'e; Malezya ringgiti yüzde 0.2 değer kaybederek 3.1630'ya ve Güney Kore wonu da yüzde 0.1 gerileyerek 1,136.97'ye düştü.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi'nin 60 günlük volatilitesi yüzde 3.51'de kaldı. Dolar Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.