Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomideki yavaşlama sinyallerinin kurumsal kazançları azaltmasının, hükümetin büyümeyi desteklemek üzere yatırımları artıracağı spekülasyonunu gölgede bırakması üzerine Çin Borsası düşüş kaydetti.

China Southern Airlines Co., ilk yarı karının yüzde 50'inin üzerinde düşmüş olabileceğini söylemesinin ardından yüzde 2.4 değer kaybetti. Çin'in en büyük konut tekstili üreticisi Home Textile Co., ilk yarı karının büyük ihtimalle düştüğünü söylemesiyle yüzde 10 geriledi. China Railway Erju Co. ve Anhui Conch Cement Co., Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun, yatırımda "kararında" büyümenin desteklenmesinin önemli olduğunu söylemesinin ardından altyapı şirketlerinin hisselerindeki yükselişe öncülük etti.

Kazanç görünümünün oldukça kasvetli olduğunu ve tahminlerin daha da düşürülebileceğini belirten Shanghai Kingsun Investment Management&Consulting Co.'nun fon  yöneticisi Dai Ming, hükümetin büyüme önlemleri alabilecek olmasından ötürü çok karamsar olunmaması gerektiğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 2,160.02 puana geriledi. Endeks daha erken saatlerde yüzde 0.4 primlenmişti. Şanghay endeksinde değer kazanan her 4 hisseye karşılık 5 hisse değer kaybetti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.1'in ardındn düşüşle 2,406.43 puana indi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 1.8 aşağıda kapandı.

Şanghay Bileşik Endeksi'nin 30 günlük volatilitesi bugün 15.6 puan ile ortalamanı altında seyretti.