Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, üreticilerin, kurumun özelleştirileceğine dair açıklamaları dikkate almaması gerektiğini bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun, ÇAYKUR'un özelleştirileceğine dair söylemlerde bulunduğu haberlerinin basında yer aldığını anımsatarak, kurumun özelleştirilmesiyle alakalı kendilerine sözlü veya yazılı bilgi gelmediğini belirtti.

ÇAYKUR'un, önceki yıllarda statüsü gereği bazı kurumlarla birlikte özelleştirilmeye hazır hale getirildiğini ifade eden Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

''Bu nedenle özelleştirilmesi gündemde olan kurumlar arasında ÇAYKUR'un da her zaman özelleştirilecekmiş gibi ismi geçiyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında konuya açıklık getirmiş ve kurumun özelleştirilmesine kesinlikle karşı çıktığını belirtmiştir. Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın da iktidarı döneminde kurumun özelleştirilmesi söz konusu olmamıştır. Bugün de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da özelleştirilmesine izin vermeyecektir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker de kurumun özelleştirilmesine karşı durmuştur. Kurum, hak ettiği değeri ve itibarı artık bulmuştur. Üreticimiz, kurumun özelleştirileceğine dair açıklamaları dikkate almasın. Özelleşme gibi bir durum söz konusu değildir.''

Sütlüoğlu, kurumun özelleştirilmesi halinde bölgede ciddi problemler yaşanabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Çayda lokomotif kuruluş olan ÇAYKUR sayesinde Doğu Karadeniz'de 1,5 milyon insan geçimini çaydan sağlıyor. Kurumun özelleştirilmesi demek, bölgede faaliyet gösteren özel sektörlerin çay alım politikalarında uyguladıkları haksızlıkların daha fazla artması demektir. Olası bir özelleşmede bölgede ciddi nüfus göçleri meydana gelebilir. Sosyal sıkıntılar ve ekonomik gerileme başlar, insanların çay tarımını bırakmasına neden olur. Bir milyon insanı yakından ilgilendiren bir ürünü konuşurken insanların daha sağduyulu davranması gerekiyor.''