Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en popüler internet arama motorunun sahibi Google Inc.'nin gelirleri yılın ikinci üç aylık döneminde, Motorola Mobility Holdings'i satın almasının da desteği ile yüzde 35 arttı.

Motorola Mobility'nin etkisi de dahil satışlar, 12.2 milyar dolara çıktı. Mountain View, California merkezli şirketin satışları, geçen yılın aynı döneminde 9.03 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti. Google, ayrıca, bazı maliyetler hariç 10.12 dolar hisse başına kar açıkladı. Google'ın 12.5 milyar dolara Motorola Mobility'yi satınalma işlemleri Mayıs ayında tamamlanmıştı.

Google, gelirlerini artırmak için mobil telefonlarda reklamları ve YouTube video sitesini kullanıyor ve açılış sayfasında kullanıcı sorgularından yararlanmaya devam ediyor. ComScore Inc.'ye göre, şirketin arama hizmeti, geçen ay, ABD piyasasının üçte ikisini kaplıyor ve bu pay, Microsoft Corp. ve Yahoo! Inc.'nin birlikte sahip oldukları payın iki katına tekabül ediyor.

San Francisco'da Needham & Co. analisti Kerry Rice, "Arama bariz biçimde halen bu şirkette büyümenin motoru konumunda" dedi ve "Arama, benim kafamda, bugün var olan internet reklamları için yatırımlarınıza en iyi getiri" değerlendirmesinde bulundu.

Ortak internet sitelerine aktarılan gelirler ve Motorola Mobility'nin eetkisi dışarıda bırakıldığında, şirketin ikinci çeyrek satışları 8.36 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Net kar 2.79 milyar dolar ve hisse başına kar ise 8.42 dolar oldu.