Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD eski Başkanı Bill Clinton, Yunanistan'a yatırımları teşvik etmek amacıyla Atina'yı ziyaret etti.

Clinton, mali krizdeki ülkeye yapılacak yatırımları desteklemek için ülke dışında yaşayan Yunan kökenli işadamları tarafından başlatılan ''Hellenic Initiative Program'' kapsamındaki ziyaretinde, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı.

Alınan bilgiye göre, Yunan ekonomisi ve ülkedeki ekonomik krize çözüm bulunması konusu üzerine odaklanan görüşmede Samaras, Clinton'a, köklü değişimlere ve reformlara hız vereceklerini, ekonomik toparlanmanın Yunanlıların desteği ile olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Samaras, ''Yunanistan'ın dostu'' şeklinde hitap ettiği Clinton'a, Yunanistan'da kalkınmaya dönük faaliyetleri destekleyecek bir fon oluşturulması için Yunan ve Amerikan işadamlarının başlattığı çabalara desteği için teşekkür etti.

Clinton da Yunanistan'ın geleceğine inandığını ifade ederek, Yunanistan'ın zengin bir ülke olduğunu belirtti. Yeni hükümeti tebrik eden Clinton, dünyada varolan sorunları çözmek için bütün insanların birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi.

Clinton daha sonra Yunan-Amerikan işadamları toplantısında, katılımcılara hitap edecek ve Yunanistan'dan ayrılacak.

Öte yandan Clinton'ın ziyaretindeki bir diğer konunun Yunanistan'da faaliyet gösteren yardım kuruluşlarına 100 milyon dolar yardım yapılması olduğu öğrenildi.