Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransız Le Monde gazetesine konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, analistlerin Euro Bölgesi'nin dağılacağı senaryosunun "kurgudan" ibaret olduğunu belirterek, bölgenin dağılma tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Analistlerin, Euro liderlerin bu projeye koydukları siyasi sermayenin ve Avrupalıların desteğini görmediğini savunan Draghi, uzun vadede euronun, Euro Bölgesi ülkelerinin daha fazla entegrasyonunu kapsayan temellerin üzerine oturtulmasının gerektiğini ifade etti.

Draghi, tüm finansal, bütçesel ve siyasi birliğe yönelik hamlelerin kaçınılmaz olduğunu ve bu hareketlerin "ülkeler üzerinde" kurumların yaratılmasını gerektireceğini belirtti.

Avrupalı liderler geçtiğimiz ay Brüksel'de AMB'nin bankaların daha fazla denetimine getirilmesine ve bölgenin kalıcı kurtarma fonu ESM'nin bankaları doğrudan sermayelendirmesinde anlaşarak, "daha fazla birliğe" yönelik büyük bir adım attı. Ancak zirve, yatırımcılara yeterince destek sağlayamadı.

İspanya'daki krizin gündeme gelmesine dair kaygılar, Cuma günü ülkenin 10 yıllık tahvil faizini bir kez daha yüzde 7'nin üzerine taşıdı.