Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin ekonomisinin yavaşlaması ve Avrupa'nın borç krizini kontrol edebilmek için mücadele etmsinin ortasından küresel akaryakıt talebinin gerileyeceği spekülasyonu ile petrol düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Çin Merkez Bankası'ndan bir yetkilinin ülke ekonomisinin daha da soğuyacağını açıklamasının ardından petrol vadelileri yüzde 1.7 kadar geriledi. Yunanistan'ın kurtarma hedeflerinin tutturamayacağı spekülasyonları yükselirken Troyka yarın Atina'da buluşacak. Sumari Ajansı'nın adına açıklamadığı Iraklı bir yetkiliye dayandırarak duyurduğu habere göre Irak günde 350 bin varillik petrol taşıyan borunun patlatılmasının ardında Türkiye'ye petrol ihraç etmeyi sürdürüyor.

 

NYMEX elektronik işlemlerdeki eylül teslimli ham petrolün varili 1.57 dolar kadar geriledikten sonra 90.26 dolara düştü ve Singapur'da yerel saatle 13.42'de 90.34 dolardan alıcı buldu. Petrolün kontratı 20 temmuz tarihinde ise 1.2 gerileyerek 91.83 dolara düştü. Petrol fiyatları bu yıl yüzde 8.6 ekside seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki eylül teslimli brent petrolün varili yüzde 1.4 ya da 1.47 dolar gerileyerek 105.36 dolardan alıcı buldu. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı 15 dolardan 15.12 dolara genişledi.